אוכל ערבי מודרני הוא חיבור בין השורשים, לירקות עונתיים ובישול עם הידים לטעמים חדשים עם טוויסט.
זה אוכל שמכבד את המטבח הערבי המסורתי- אבל לא מפחד לחדש, לשחק, ולהביא פרשנות אישית. בקפטן הוק, האוכל הערבי המודרני הוא דרך לחגוג את השוק, את הים, ואת האנשים שמבשלים מהלב. מדובר בפשטות אלגנטית, בטעמים עזים שמגיעים ממטבחים של הדודות- עם טאץ’ עכשווי.
למשל, הסביצ’ה שלנו. דג ים טרי, חתוך ביד, עם עשבי תיבול מקומיים, שמן זית חרפרף וזטס' של לימון. זו מנה קלאסית, אבל כל ביס מדבר ערבית. או קחו את הסיגר דגים שהדגם מתובלים בתבלנים גליליים, ואת המסאבחה שרימפס על צזיקי חמצמץ, חומוסים, עגבניות ומלא עשבים.
המטבח הערבי המודרני הוא לא טרנד- הוא שפה חדשה. הוא מאפשר למקומיים לספר את הסיפור שלהם מחדש, ולאורחים לטעום מהעומק שיש למסורת הזו להציע. בקפטן הוק, כל ביס הוא שיחה בין עבר להווה, בין טכניקה לאהבה. והכי חשוב הכול נעשה עם כוונה ולב רחב.
וכששואלים מה זה בדיוק אוכל ערבי מודרני, התשובה הכי טובה היא פשוט לבוא ולטעום. כי אין דרך אחרת להבין את השילוב הזה של מסורת וחדשנות, של יפו ושל שוק, של ים ושל צלחת. זה לא רק סגנון- זו חוויה קולינרית שמספרת סיפור של מקום וזמן.
