יפו יודעת לחגוג ובתקופת החגים זה מורגש בכל סמטה, פינה ורחוב.
חנוכריסטמס, השילוב של חנוכה וחג המולד, הפך למסורת מקומית מרגשת שילוב של תרבויות, אורות, טעמים וריחות. העיר מקושטת, הרחובות מוארים, והאווירה היא של חג אמיתי: יהודי, נוצרי, יפואי אמיתי.
המסלול המומלץ מתחיל בכיכר השעון, עץ אשוח עצום מקושט בקישוטים, סביבו דוכנים קטנים של אוכל רחוב, מתוקים מסורתיים, ותבלינים. משם ממשיכים דרך סמטת מזל טלה לעבר הגלריות והחנויות העתיקות, כשלצד הדרך אפשר להיתקל בהופעת רחוב או סדנת יצירה לילדים.
כשהרגליים מתחילות להתעייף, עוצרים אצל קפטן הוק. המסעדה ממוקמת ממש בלב שוק הפשפשים והיד שניה, מיקום סופר נוח להגעה וטעימה לעצירה. בחדר הפרטי מתקיימים מפגשם אינטימיים וגם הגנה מפני החורף, על הבר שוקק חיים ובחוץ אזורי ישיבה נעימים ממש על הרחוב.
מתחילים עם כוס קוקטייל, סנגריה חמה או ג'ין מתובל, עוברם לקרפצ'יו אוקטופוס, סביצ’ה וסיגר דג ים, אנשובי מטוגן וממשכים עם פיש& צ'יפס ומחבת פירות ים זוגית ומסיימים בבקלאווה עם גלדת פיסטוק (כי כל השנה אפשר לאכול פה גלידה).
אחרי הארוחה אפשר להמשיך לעבר המוזיאון הארכיאולוגי, או פשוט להסתובב בין הסמטאות הצרות של יפו העתיקה, ליהנות מהשקיעה ומהרוח הים-תיכונית. זו לא רק ארוחה- זו עצירה עם נשמה בתוך חוויה חורפית יפואית. בין אם אתם מקומיים או אורחים, המסלול הזה יכניס אתכם לאווירת החג בדרך הכי טעימה שיש.
ומעבר להכול- זו הזדמנות לראות איך תרבויות יכולות לחיות זו לצד זו בהרמוניה. איך נר חנוכה ועץ אשוח נפגשים בכיכר אחת, ואיך אוכל טוב, כמו זה של קפטן הוק, מחבר בין אנשים בלי קשר לדת, לשפה או למנהגים.
